Nya fälgar sökes och en massa bus

Idag ska vi iväg till Busfabriken. Eftersom det blev sådär med sömnen inatt så är man inte så laddad som man var igår. Men det blir kanske bättre sen.. det får man hoppas iallafall.

Vi har nyss ätit faluburgare vilket var mycket uppskattat av alla barnen... även om Alissa somnade mitt i maten. Hon är för söt. Så vi får fixa nån mer mat emellan målen sen.

Jag är förresten på jakt efter nya fälga+däck, BILLIGA sådana!!! 4 bultar 100mm emellan, 14-16". Helst LM-fälgar.

Hade ett par på gång som jag hittat på blocket. 16" aluminiumfälgar med nya Dunlop lågprofildäck på för 1500Kr. Billigt och bra!! Det visade sig sen att det var en i granntrappen som sålde dom. Jag gick iväg till hans garage med honom för att kolla på dom. Vi kom överrens att jag skulle köpa dom och hämta dom dagen efter. Dagen efter så ringer mobilen tidigt på morgonen.... Då visar det sig att hans grabb sålt dom till nån annan... sur blir man då! :(

Men som sagt. Vet ni nån som har fälgar+däck till salu så hör gärna av er.... Eller om ni själva har eller helt enkelt har nåt tips var man kan hitta det...


Nä, nu ska vi göra oss iordning och ta oss iväg. Ska hämta Lotta i Åstorp på vägen in med ju. Hon är så snäll och ställer upp för barnen hela tiden! Tack Lotta!!

Kanske stannar till och köper en energidryck eller tolv...... Och lite druvsocker kankse?? :P

Kanelbullar och gnäll....

GNÄLL är nog dagens ord.... Jag återkommer till det.... :S

Igår åkte vi till Familia i Hyllinge för att handla lite saker till dopet. När vi ändå var där så tänkte jag att det är väl lika bra att ta med mina jeans som jag köpt på Zäta som var trasiga. Det var tyget som hade gått sönde längst med en söm i grenen.

Jag hade tidigare löpt ett annat par byxor där som hade gått sönder på samma vis men eftersom jag slängt kvittot på det paret jag köpte där förra gången så kunde de inget göra. Men denna gången hade jag kvittot med mig.

När jag kommer fram så konstaterar tjejen i butiken att byxorna inte går att reparera. Hon kontrollerar om det finns ett annat par i samma storlek, men de är tyvärr slut.
Hon ringer sedan butiken i stan och kollar om de finns i lager där, vilket de tyvärr inte gör.

Hon berättar då att hon har samma byxa men att den då kostar 499Kr iställer för 280Kr som jag betalade för mina. Jag menar då på att vi kanske kan byta byxorna så jag får en motsvarande byxa, vilket man har rätt till enligt konsumentköpslagen. Då hävdar tjejen i kassan att så inte är fallet utan att jag måste betala mellanskillnaden. Jag förklarar att jag själv jobbar i butik och känner till gällande regler och menar på att vi kan lösa det genom att jag byter mot nya byxor. Men det gick hon inte med på.

Hon ringer sin chef och hör sig för men han säger nej. Jag menar då på att då får hon betala ut körersättning och så betalar jag resterande av mellanskillnaden för att mötas på halva vägen så att säga. Man vill ju inte bråka i onödan. Man vet ju själv hur tråkigt det är med kunder som klagar.

Hon ringer då sin chef igen och han VÄGRAR!!!!

Hon lämnar då över telefonen till mig och jag presenterar mig och möter total tystnad i telefonen. Jag förklarar hur det ligger till och DÅ svarar motparten att jag har FEL FEL FEL!!!

Jag förklarar att jag varit i branchen i över 9 år och känner väl till vad som gäller och inte. Jag förklarar att det är motsvarande produkt som gäller men att jag går med på att mötas på halva vägen för att vara hövlig. Men då förklarar personen för mig att jag inte vet vad jag pratar om och att om jag jobbat inom branchen så länge borde ha bättre koll.

Jag föklarar att det kallas goodwill och att han gott kan lösa problemet med en ERSÄTTNINGSPRODUKT som det rör sig om. Han menar på att de nya byxorna har ett högre inköpspris och att han då inte kan lösa problemet. "-Dessutom ÄR det goodwill att du får dina pengar tillbaka och har använt byxorna gratis", slänger han då ur sig. 

Jag nämner då körersättning och han börjar då bli riktig ohövlig och förklarar för mig att jag inte har rätt till nån ersättning what so ever! Och om jag inte tror honom så jag gå till konsumentombudsmannen.

Jag förklarar då för honom att han just mist en kund och bad om att få hans namn så att jag visste vem jag pratat med.

Han berättar då lite överlägset att han heter Markus och ÄGER STÄLLET, så det så.

Jag lägger på luren och ber att få pengarna tillbaka. Jag berättar för tjejen i kassan att det var synd att det inte gick att lösa eftersom jag har trivts med att handla av dom.

Jag tackade henne för hjälpen och förklarade att hon hade gjort vad hon kunde och att jag var tacksam för det. Hon kunde ju inte hjälpa att hennes chef inte känner till vare sig konsumentköpslagen eller ordet kundservice.
Så åter igen, Tack till dig som jobbade i butiken Zäta igår.

Och till Markus, killen som ÄGER STÄLLET...:


Du har enligt konsumentköplagen rätt till ersättning för alla utgifter och förluster som du drabbas av på grund av fel på varan eller försenad leverans. Rätten till skadestånd har du oavsett om köpet hävs eller om felet har blivit åtgärdat av säljaren. Skadeståndsgrundande kostnader kan vara
  • utlägg, som resor och transporter för att få felet avhjälpt,
  • inkomstförluster, exempelvis på grund av att du måste ta ledigt från arbetet för att vänta på en reparatör och därmed fått avdrag på lönen,
  • prisskillnad, det vill säga om du efter att ha hävt köpet tvingas betala mer för en motsvarande vara,
  • andra förluster, som exempelvis en biljett till en bilfärja som du inte kunnat utnyttja för att det blivit fel på din bil.
Du har också rätt att få ersättning av säljaren om den felaktiga varan orsakar en skada på annan egendom som tillhör dig eller din familj, till exempel om en diskmaskin läcker vatten och skadar köksgolvet."

(utdrag från konsumentverkets hemsida)

Hur som helst så gick vi vidare in och handlade på citygross. Efter en liten stund började bebisarna gnälla (här kommer lite av gnället). Vi härdar ut och får handlat det mesta. Vi skyndar sen ut i ammningsrummet (varför detta namn??) och matar bebisarna. Skyndar vidare ut i bilen. Emma går sen in för att lämna vagnarna och bebisarna börjar då gråta hysteriskt. Emma springer snabbt förbi McDonalds och köper ngra cheeseburgare och så åker vi vidare till mina föräldrar.

Tanken var sen att JAG skulle baka kanelbullar där eftersom mammas kök är bättre förberett för detta än vårat. Nu blev det dock inte riktigt så. Bebisarna var (ja, gissa vad) gnälliga igen. Så min underbara supersnälla mamma bakade hela 79 kanelbullar. Sen åt vi alla (utom lillebror som sov) kvällsmat ihopa och sen åkte jag, Emma och bebisarna hem. Vi var hemma efter midnatt nån gång. Inatt har det inte blivit mycket sömn och bebisarna har GNÄLLT hela dagen och har bara velat vara i famnen hela tiden. :S Vi somnade hela gänget i sängen och sov väl en halvtimme eller nåt. När jag vaknade hade jag en sprängande huvudvärk och bägge bebisarna skrek hysteriskt. :S

Vi gick ut och gick en runda och hamnade till slut på netto och köpte lite mjölk.

När vi kom hem så skulle vi egentligen laga mat men det blev inte matdax förrän vid halv 10 för att små bebisar gnällde:(

Sen har där varit mer gnäll under denna inspirerande dag som har varit ett väldigt onödigt gnäll... Och NÄ, det var INTE Emma eller jag som gnällde. Väljer att inte berätta mer i detta skede då det bara blir en massa mer gnäll då.

Så nu är man kanontrött och bebisarna vaknar väl vilken minut som helst och vill ha mat. Får väl väcka Emma med som somnat i soffan framför tv:n. Hon är så underbar min älskade fästmö!!! Emma har faktiskt namnsdag idag.... Eller vänta... Klockan är över midnatt nu så det var alltså igår hon hadxe namnsdag. Grattis igen älskling!!

Idag ska jag hämta mina barn i Helsingborg. Underbart!!!

Nä, dax att blanda lite mat till hungriga bebisar, mata dom, borsta sina tänder och så somna i sängen och försöka sova till nästa hungerattack från bebisarna som lär inträffa ungefär 2½ timme senare :S

natti!!

Baka

Idag ska vi iväg till affären och handla lite till dopet. Sen ska vi vidare till mina föräldrar och låna deras kök. Vi ska baka massor av bullar och deras kök är bättre utrustat för sådant.

Idag så är vi barnfria.... eller nästan iallafall... Vi har bara Isis och Freja hemma... I mina ögon så är det ju nästan inga barn alls. Underligt nog så är det många som tycker att det är JÄTTEMYCKET JOBB med två barn. Jag kan verkligen inte förstå dom alls. Men men... sån är jag.

Satt och läste Angelas blogg. Hon är för rolig. Hon har jobbat i Båstad nu under tennisveckorna och har fått uppleva livet nära alla brats som är där uppe. De anser ju att de är så mycket bättre än andra. Nån bratskille hade tydligen sagt till henne: "Du passar inte in här och du är inte välkommen. Stick!" som förklaring till varför han puttat henne. Hon tog sen en bild på honom och la upp den i bloggen. UNDERBART!! =))


Nä, nu ska jag klä mig så ska vi ge oss av. Hej så länge!!


Intensiv och underbar vecka

Denna vecka så har jag haft mina tre stora barn här. Helt underbart.
I torsdags bjöd vi ut mina föräldrar på fläskfilé som jag rökt med hickoryspån. Blev jättegott. Barnen åt hamburgare med bröd och de gillade tydligen det med.

Eftersom jag haft barnen här så har jag inte varit så social med andra under denna tid. Så har ni ringt eller sms:at under veckan som gått och jag inte svarat så vet ni varför. När jag har mina tre stora barn är här så betyder dom mer än allt annat i världen för mig. Så ha överseende med detta.


Stolt Caspian med lillasyster


Emma, jag vill också ha en bebis i mitt knä säger Alissa


Men Caspian har ju en... Jag vill också..


Snääääälla... jag ber er... snäääääälla..


Men om jag lovar att vara jättesnäll...??


Titta pappa, jag håller en bädis. säger Alissa. Men Caspian ser inte så road ut.


4 tjejer mot 1 kille... nog schysst tänker Caspian

på tal om barn.... Mina underbara arbetskamrater överraskade mig fullkommligt i veckan. Det knackade på dörren och där stod ett blombud....

Dessa fick jag av mina arbetskamrater


Jag, blev lagom förvånad

Så till er alla: Tack så mycket!! Väldigt uppskattat!!


Idag så är jag ensam med de två minsta och Emma och hennes tre största ska iväg på Liseberg. Så jag ska iväg och hälsa på mina föräldrar nu på förmiddagen tänkte jag sen får jag se vad som händer.

Ha det gott och på återseende.


Inget kul inlägg.... :S

Ibland blir man påminnd om hur mycket man saknar sina barn när dom inte är hos en. För mig hände det igår igen.
Man går runt i total förnekelse mellan gångerna man träffar dom och försöker intala sig att det inte så länge till nästa gång man ses. Men det är det. Och det gör ont i en när man inser detta.. Jag undrar hur barnen tänker när det gäller detta. Fick några bilder på barnen från Debbie (barnens mamma) igår. På två utav bilderna kände jag knappt igen henne.... Förstår ni hur det känns när barnen ändras mellan gångerna man träffar dom så man inte känner igen dom. På en utav bilderna jag fick så såg Alissa väldigt fundersam och sorgsen ut. Jag undrar om hon tänker på mig...

Ibland får jag så dåligt samvete när jag känner mig lycklig för att jag har träffat världens underbaraste tjej och har två underbara små barn tillsammans med henne. Det känns som jag svikit mina äldsta barn men det har aldrig varit min avsikt. Jag älskar mina barn och oavsett vad folk tror så tänker jag på dom varje dag, varje timme, varje minut... de är alltid i mina tankar. Varje gång jag pratar med dom i telefon så tror jag att det ska kännas bättre sen... men det gör det inte... det gör bara att jag saknar dom ännu mer och då gör det bara ännu mer ont.... Jag undrar om de känner likadant.

Imorgon ska jag iallafall få träffa dom igen. Känns som om tiden bara går så långsamt just nu.


Alla tre på vägMina tre äldstaCaspian och TiffanyCaspian svävarAlissa, min lilla solstråleAllmänt lugn dag

Idag har jag varit iväg hela dagen. Var uppe tidigt och åkte iväg för att hämta Pierre och sen åkte vi ner till Staffanstorp och spenderade större delen av dagen där. Sen körde jag Pierre hem igen och så körde jag vidare till min bror Jonny. Han hade plockat lite körsbär i sin trädgård.... (Gissa om man saknar en sådan... !!!!) så jag fick med mig lite hem.

När jag var på väg hem så ringde jag Emma och frågade om hon ville ha hem nåt till maten. Men hon visste inte vad hon ville ha till middag ens... :S

När jag kom hem så hände det inte så mycket mer och Emma vet fortfarande inte vad hon vill ha. Och nu kan vi nog inte ens laga nån mat. Isis bara surar. :(

Emma badar Freja iallafall. Freja gillar verkligen det.... suck... Isis är helt otröstlig nu. Jaja, blir väl till att beställa mat sen då.

Nä, nu får jag ta hand om henne..

Resultatet då... och Thåström

Jag har varit dålig på att skriva nu på ett tag. Jag har haft lite annat att göra. Men nu så...

Ja, så det ni nu undrar är såklart.... Klarade han mer än en timme??? Och svaret är jodå, FEM DAGAR och FYRA KILO =))

Så nu är man igång igen. Men nog om det.

Igår så hände nåt magiskt. Vi hade ordnat barnvakt till ALLA barnen. Min syrra passade Isis och Freja. TACK SYRRAN!! När vi lämnar tvillingarna där så bar det av till Sofiero slott!

Thåström... Jag säger bara Thåström.


Väl framme i kön får vi reda på att man numera inte får lov att ta in öl längre. Tidigare har man fått detta. Eller jo, man fick ta med ölen om man hällde upp den i plastglas. Nog lätt när man har 6 öl med sig. Man fick heller inte ta med sig paraply längre eller systemkamera. Underligt nog fick man ta med andra kameror. Men hur tänkte dom då?? Det finns ju digitalkameror som har bättre zoom än systemkameror och dom var godkända. Underligt. Men men...

Jag och Jonny hällde i oss ett gäng utanför gick tillbaka till bilen och lämnade av paraply och kamera. Vi frågade vakten vad vi skulle göra om det började regna. Då svarade han att det fanns ponchos inne på området. När regnet väl sedan kom så började jag leta men hittade inga ponchos. Däremot hittade jag vakten som lovat oss dessa. Han hade då ett par ponchos i handen. Sen började jag snacka lite med honom. 4 minuter senare hade jag 4 ponchos GRATIS =))

När Anna Ternheim hade spelat klart så var det Pimmes tur... och eftersom vi vet av erfarenhet så skulle han ju inte vara i tid denna gången heller. Så jag och Emma gick på toa och Jonny gick ut för att hämta en tröja.

Jag ringde och frågade om det var mycket vakter och om han kunde få med sig systemkameran in. Men han sa att det var massor av vakter. När han väl kom tillbaka så hade han min jacka på sig men inte sin tröja, för den hade han glömt i sin egen bil. Men däremot hade han med sig min väska med kameran och teleobjektivet.

TACK SÅ MYCKET BRODER!!!!

När väl pimme drog igång så stod vi ganska nära scenen och det var ingen trängsel. Pimme var i absolut toppform och såg verkligen lycklig ut. Detta var nog den bästa konserten jag sett med honom. av mig får han utan tvekan 5 av 5 möjliga. Så energiskt och inlevelsefullt. Bra låtlista med tyckte jag.

Vi fick "lite" bilder med... Vi knäppte nog runt 500 bilder.
Anna Ternheim gjorde också ett nummer med honom. Det var en helt enkelt en magisk konsert!

Tack Pimme för detta!!!

Efter konserten envisades Jonny med att han ville köpa ett accesspass från en av tjejerna som sålde tröjor. Han samlar och vill ha ALLT som har med Thåström att göra. Vad som slog mig sen var att tjejen var 14 år, pratade stockholmska och hade en pappa som hette Joakim... Skulle inte förvåna mig ett dugg om hon hette Jenoa.... Dvs Joakims dotter. Så jag förstår att Jonny var nellad. Men efter mycket tjat så blev det ändå inget tyvärr.

Efter konserten åkte vi och hämtade vår minsta tjejer. Det hade tydligen gått jättebra. Mamma hade hjälpt Jenny med.

Tack mamma!!


När vi åkte hem stod regnet som spö i backen... Man såg knappt vägbanan. Jag hade druckit några öl så jag kunde inte köra. Men det gick inte mer än i max 50 på motorvägen och det tog nog 1½ timme hem.

När vi kom hem matade vi bebisarna och sen somnade vi gott. 3 timmar senare vaknade barnen och var hungriga i vanlig ordning... det var faktiskt lite jobbigare än vanligt att gå upp. :S

Nä, nu ska jag iväg och göra några ärenden och sen ska jag troligtvis även hämta Emmas barn i Bjuv.

Ha det gott!!


Pimme

Pekar på oss

Pimme tycker att jag ska fotografera Anna med

Ett försök till bättre karaktär... :S

Igårkväll så fick jag mig en tankeställare. Jag har en granne som för en vecka sen vägde 118 Kg och drack 4-6 LITER Cola om dagen och hade gjort detta många år. En dag fick han ett ryck att han skulle gå mer lite. En vecka senare väger han 110Kg. Och kan han så kan banne mig jag med!

Så nu siktar jag på att äta "grottmänniskomat". ;) Nä, det är inte så illa som det låter. Jag äter och dricker sådant som är naturligt att äta. Dvs kött, frukt och grönt. Ingen läsk eller godis heller.

Så jag började dagen med havregrynsgröt med färska jordgubbar.

med jordgubbar

Och en macka med kokt ägg och sill på.

med ägg

Ett kokt ägg till mellanmål.

Och till middag ikväll blev det grillad kotlett på en salladsbädd, som det så vackert heter på fackspråk. =)

gottis

Eftersom Emma inte ville ha sallad och andra nyttigheter (Nä, hon behöver INTE gå ner nåt för hon är perfekt som hon är) så fick hon grillad nypotatis till sina kotletter.För övrigt så har det inte hänt så mycket idag. Julia har varit och lekt med Moa nästan hela dagen och Jag, Emma, Leo och bebistwinsen gick till Ugglebadet. Efter nån timme så öppnade himlen sig och regnet vräkte ner. Men det var rätt lagom länge i solen ändå. Jag tål inte så mycket sol ändå ju.

Såg förresten en lagom skum parkering på Netto för nån dag sen.

Nästan iallafall

Dumma tyska turister :P

Fick tyvärr lite dåliga nyheter ikväll. :( Min kompis bästa vän har gått bort. Överdos... Killen blev bara 23 år. Jag kan bara fråga mig själv VARFÖR??? Så himla onödigt.

Nä, det får vara allt för ikväll... Sov gott..

RSS 2.0