Anders Behring Breivik...

...är en inte en speciellt snäll person.

Jag har försökt att förstå vad som vad som har hänt. Jag blir fortfarande helt stum av tanken på vad han har gjort.

Det är så fruktansvärt hemskt det denna människa gjort att jag har svårt att skriva om det. Helt oskyldiga människor har fått sätta livet till för en sådan galnings dåd. Många av dessa var bara barn och ungdommar som han kallblodigt mördade.

Jag har ju själv barn som snart är i samma ålder. Jag hoppas att de en dag intresserar sig för politik eftersom det är ett viktigt ämne... Dock blir jag samtidigt lite rädd. Ska man behöva sätta livet till för att man engagerar sig? Tanken skrämmer mig.

En annan tanke som skrämmer mig är att Aftonbladet, Expressen och en massa andra tidningar och media utnyttjar detta för att få sålt lösnummer och tjäna pengar. DESSUTOM så försöker ovan nämnda media att utnyttja detta för att spy sitt hat mot Sverigedemokraterna. De anlitar "experter" från EXPO mm och de menar på att SD delar mördar-Anders åsikter.

ABB (som han nu kallas på nätet) skrev ett manifest på över 1500 sidor där han har skrivit den ena motsägelsen efter den andra. Bl.a. citerar han både Ghandi och även Oklahomabombaren Timothy McVeigh, dessa är ju direkta motsatser.
Ghandi:
"I cannot teach you violence, as I do not myself believe in it." kanske inte riktigt samma som Oklahomabombaren filosoferade.

Hur sjukt är inte detta. Media profiterar och utnyttjar det hemska som har hänt för att smutskasta partier som är demokratiskt valda på bekostnad av alla offer och deras anhöriga.

AFTONBLADET MM, NI BORDE SKÄMMAS!!!! Tänk på offren och deras anhöriga och visa respekt för dom. Ert antidemokratiska politiska hat kan ni hålla undan och ta en annan gång. Det var inte SD eller nåt annat parti, ingen annan orginisation eller person som gjorde detta. Det var EN sjuk individs onda gärning.

De upp till 21 år han riskerar är ett hån mot det drabbade anser jag. 51-80 dagars fängelse per offer står det nånstans en terroristlag i Norge. Jag blir så upprörd över detta. Han borde låsas in och inte släppas ut igen.

Hur som helst så har vi pratat lite om det som har hänt med de stora barnen. Även de tycker ju givetvis att det är hemskt och svårt att förstå.

"-Varför?? Varför gjorde han så?" Var ungefär reaktionen från barnen. Det är mycket att ta in för barnen, det är dock viktigt anser jag att de får veta vad som verkligen händer i världen. De har hört mycket från radion och Tiffany läser allt hon kommer över att läsa och så även det som står i tidningen/internet.

Nä, jag tycker att vi försöker att tänka på annat resten av kvällen. Känner att jag behövde skriva av mig.


Lekoseum...

...har vi varit på idag.

Brio i Osby har nåt de kallar för Lekoseum. Mycket uppskattat av barnen och även oss vuxna.

Jag, Emma och de sju yngsta barnen var med idag. Vi mötte även upp Fredrik från jobbet och hans dotter Johanna.

Barnen hade jättekul och de lekte bra ihop. Jag tror inte att de tjafsade nåt med varandra på hela dagen.

Här kommer iallafall lite bilder från idag:


Isis, Freja och Alissa ville inte ha med några pojkar i bilen.


Här har ni beviset allihopa. Tomteverkstaden finns visst det! Nu har jag fotobevis! =)


Mer fotobevis. Jag visste att jag hade rätt!!


Här är mer bevis alla non belivers! Tomten och tomteverkstan finns!!


Och listan! LIIIIIISTAN!!! Jag visste det... JAG VISSTE DET!! Hrm.. ja.


Sju förväntansfulla barn. Caspian är lite irriterad för han ville inte vara med på bild utan ville hellre leka. =)En sån här vill jag minnas att jag hade när jag var liten. Snacka om nostalgi. =))


Brio var de som tog in Barbie i Sverige. Tror att detta var 1963.


Tiffany framför en pytteliten del av Barbiesamlingen på Lekoseum


Herrn till höger längst bak ser lite arg ut. Jag undrar varför, det gick ju jättebra för dom.


Har jag missat nåt? Duger inte träjärnvägen längre?


Schackstjärnan Fredrik fick sig en tuff match mot den nya utmanaren Leo, 6 år


Johanna passade på att "tattuera" barnen. Här får Leo sig en "gaddning".


Stolta ny-"tattuerade" barn.


Vi passade på att käka i närheten. 7 barn 2 vuxna 750Kr!!! Tokdyrt!!!


Freja (inne) och Alissa (utanför dörren) Lekte i stugan utanför Lekoseum


Johanna och Tiffany lekte mycket tillsammans med idag. Kul att de kom så bra överrens.


När vi varit iväg så ville alla barnen fortsätta leka så vi åkte hem till oss. Fredrik köpte med ett spel som vi vuxna spelade medans barnen lekte. Vi passade även på att fika lite. Fredrik fick sig en rundtur och han var mer och mer förvånad när vi visade rum efter rum efter rum efter rum.... ja, ni förstår. =)

Nä, nu ska vi minsann hålla kväll.

Ha de! =)I förrgår...

...så firade min storebror Jonny som fyllt år.

Vi hade "bara" med oss fem av barnen. Tanken var ju att vi skulle åkt dit allihop men så blev det som det blev. Det var dock trevligt ändå.

Det blev mycket god mat och en fantastisk dessert. Barnen gillade maten OCH efterrätten.

Här kommer lite bilder med:


Emma och Freja vid matbordet


Isis gillade marängerna


Weber rökspån


Weber grillvante


Husnummer


En GPS så han hittar


Ja, bror. Det ÄR en GPS


En liten RAAAADIO. =)

Givetvis fick han en massa annat också. Det var dock lite svårt att fotografera allt med barn höga på socker yrandes runt överallt. ;) Jag var förresten INTE skyldig till Webergrejorna... Jag kan ge andra saker också ibland. Denna gången blev det ju en gps =)


Han ser ganska nöjd ut tycker jag. =)

Det blev ganska sent och brorsan fixade kvällsmat till alla barnen. Här är en liten del av gänget:

Trötta och hungriga barn.

När vi väl kom hem så hade ALLA FEM barnen somnat i bilen. Så det fick bli en klassiker. Jag gick in med de stora jättetrötta barnen. Snabb tandborstning och läggning. Givetvis ska någon sura lite och denna gången var det Alissa. Men hon kom till ro till slut. Sen ut och hämta en av de små och Emma tog den andra. Vi han knappt lägga dom i sängen förrän de somnade.

Jag och Emma satte oss sen i soffan och pustade ut. Lååååång dag hade det varit. Kom i säng strax efter midnatt. En timme senare vaknade Isis jätteledsen. Gick in och gav henne nappen och tröstade henne. Hon somnar om och jag lägger mig igen. En timme senare så vaknade Freja, samma procedur, och sen Isis och sen Freja.... var uppe sammanlagt sex gånger med ca en timmes mellanrum hela natten. Tack och lov fick jag lite sovmorgon dagen efter. Tack för det Emma och barnen.

Igår var Isis och Freja (även jag) rejält trötta och de fick faktiskt sova middag, vilket de slutat med i vanliga fall. På Eftermiddagen kom Krister (syrrans kille) på besök och vi fikade med barnen. Julia och Leo kom hem på förmiddagen också och Julia & Tiffany hade en kompis på besök. Sen åkte de hem till henne en stund. Det blev helt enkelt en väldigt lugn dag utan nn direkt planering.

Nä, nu ska jag minsann ta tag i köket.

Hej så länge!!

Busfabriken...

...blev det i förrgår.

Jag, Caspian och Leo åkte med. Tanken var att Mikael och Joakim skulle följa med men de ville inte med.Leo och Caspian förväntansfulla på väg till busfabriken på äventyr.

När vi väl kom dit blev jag lite förvånad att det kostade 120Kr/barn, hade för mig att det var 80. Så kan det ju vara. Jag tänkte att det är ändå mycket aktiviteter för 120Kr. Grabbarna var ivriga och rusade in i hoppborgen.Full fart. Leo närmst kameran och sen Caspian. Dom var helt vilda och hade jättekul.

Efter detta så ville grabbarna testa "bollskjutaren" som dom kallade den. Här blev dom dock väldigt besvikna. Den stora kanonen var bortkopplad och därmed ur funktion. Där fanns inte så mycket bollar vid de små bollskjutarna. Då kan lägga bollar i en uppsamlare som då blåser upp bollarna till bollskjutarna. Det fanns 6 st sådana, en av dom fungerade riktigt dåligt. De andra fungerade ej överhuvudtaget. Trisst när man ändå betalat inträde och saker är ur funktion. Grabbarna ville då busa vidare och började klättra rundor och åkte rutschkana. Jag fick ju givetvis prova jag med. =) (Finns filmat på min Facebook)

Grabbarna ville sen testa bilarna som funntis där innan med trampor. Vi kom då fram till att de var utbytta mot elbilar som hade ett myntinkasst. Hade inga mynt med (betalar nästan alltid med kort) så grabbarna kunde inte åka. På tal om elektriska grejor med myntinkasst så fick jag syn på detta:


Kanske inte så lockande att sätta sina barn på en sådan attraktion?

Hur som helst så blev det slushed ice och det var väldigt uppskattat och det behövdes verkligen. En kvart innan vi skulle gå därifrån som kom Leo och sa att han ville sätta sig och vila för att han busat så mycket så att hans ben var trötta. Han är för go.Leo hittade dessa när vi skulle gå och menade på att nästa gång vi skulle dit så kunde Isis och Freja följa med så kunde dom sitta i dessa och leka. Han är för rolig han. =)

När vi skulle gå så fick Caspian syn på tablettsaskar med busfabriken-elefanten på. Jag tyckte att de kunde få vars en sådan. Men efter stått där och väntat i en kvart utan att få hjälp så gav vi upp. Caspian blev jättebesviken. Tråkigt när det blir så. Vi åkte iallafall vidare till IKEA för att handla ett presentkort till vår vän Elin som fyllt 30 år. När vi kom dit så fick grabbarna välja nånting i godisväg där istället efterssom de inte fick nåt på busfabriken. Vi passade på att köpa lite glass med. Det är ju faktiskt sommar =))

Vi gick inom mitt jobb med eftersom jag skulle hämta en grej där. Skönt att ha semester kännde jag när jag kom dit. Leo fick lite problem dock.


Vakten skojade med honom och gav först Leo sin batong och när Leo skulle slå mig på uppmaning från mina kära arbetskamrater (snälla sådana man har) så sa vakten att då fick det bli handfängseln. Leo tyckte att det var jättetufft och fnittrade hela tiden. Caspian ville dock inte ha handfängseln och höll sig på säkert avstånd och fnittrade lika mycket han. =) Kul att en väktare kan skoja till det lite ibland med barnen. Det var jätteuppskattat och grabbarna pratade om det hela vägen hem sen.

Efter detta så var vi hungriga och de dick välja mat. Det blev inte helt oväntat McDonalds.Leo ville ha hamburgare och ser här väldigt fundersam ut. Caspian valde Kycklingbitar. 6st, en för varje år han är sa han. Jisses, tur att jag inte beställde det då.... det hade blivit 32 kycklingbitar. :SCaspian beställde cheddarcheesedip till sina kycklingbitar. Klart uppskattat.På tal om ost så beställde jag denna. Mumsig får jag säga.

Idag ska vi iväg till Min bror som fyllt år och fira honom. Vi har bara fem barn hemma idag, de andra är hos sin farmor och farfar. Så imorgon så kör vi Emmas bil som precis kommit tillbaka från service. ett litet plaströr hade gått sönder och det kostade 3500Kr att laga. Finns ju roligare saker att lägga sina pengar på på semestern. Men vad gör man? Bilen behövs ju.

Nä, nu får jag påbörja middagen här.

Hej då länge!

Korv...

...med bröd blev det idag till slut =)

Passade på att grilla som planerat. Vädergudarna var snälla idag. Uppskattat av alla barnen.
Inte helt fel inte.

Jag har förresten lagat diskmaskinen också. Lite händig är man allt. Tur är väl det.

Imorgon blir det Busfabriken med Caspian och Leo. Nån som vill hänga med? Siktar på att vara där ca 10:00.

Nu gör jag nog Emma sällskap framför TVn.

Natti!

Dags att börja träna...

...igen efter ett lååååångt uppehåll.
Passande nog så lyckas en av de små tvillingtjejerna hoppa på mitt vänstra ben. Benet viker sig åt fel håll. AAAAAJ!! kan man väl kort sammanfatta det.

Hur som helst så ger vi inte upp så enkelt. Så upp tidigt (ja, för att vara semester) och iväg till gymmet. Emma höll ställningarna här hemma och ordnade frukost till alla nio barnen.

Nu sitter nästan hela gänget och kollar på film, det är lite småmulet ute tyvärr. Julia och Leo är hos vars en kompis och leker så vi har "bara" sju av barnen hemma nu fram till efter lunch nån gång.

sjubarn

När jag kom hem så stack Emma iväg och lämnade Julia och Leo som sagt och åkte inom affären för att köpa lite till maten sen. Vi tänkte grilla idag. Vi får väl se hur det går med det. Finns iof inget fel väder för grillning men blöta korvbröd blir så geggigt. :P

massor av dricka

Emma passade på att köpa lite dricka till barnen tills vi ska på nån utflykt. Smidigt att ha med sig. Tillhör kanske inte det vanligaste att man köper 30 drickor på en gång, är man en stor familj så är man.

Nä, nu ska jag försöka att ta tag i diskmaskinen som bråkar. Blev stopp i slangen och nu har den flippat helt.

Hej så länge!

Semester...

...och JA, DEN ÄR EFTERLÄNGTAD!!!

Synd med vädret bara, just NU skiner dock solen.

Jag har haft mina stora barn här sen i fredags och idag så kommer Emmas stora grabbar hem också. De ringde igår och sa att de jättegärna ville komma hit. Självklart får dom det för oss, de är ju alltid välkomna! Härligt när hela familjen är samlad!!

Igår var Emma iväg med de tre stora tjejerna och tittade på bio. Verkar ha varit väldigt uppskattat av alla tre. På torsdag är det tänkt att det ska bli en grabbdag. Jag, Caspian & Leo ska till Busfabriken. Eventuellt så kommer väl Mikael och Joakim också följa med. Vi får se om dom vill först. Jag har ju inte frågat dom än.

Idag så lyxade vi till det och beställde Pizza till alla barnen och förväntade oss överlyckliga barn. Då utbrister Alissa:
"-Jag vill INTE ha pizza..!!! Jag vill ha GRÖÖÖÖT!!! BRUN GRÖT (Fullkornshavregröt)!!!"
Hon är allt lite rolig min lilla Alissa! Vilket barn föredrar gröt framför pizza??

Nä, nu ska jag ner och hänga upp lite tvätt. Blir ju en del tvätt med alla barn hemma. =)

Ha det bra så länge.RSS 2.0