Receptet...

-c955bff57fbff68cacce6b367716b18.png

...på vår mjölkchokladkladdkaka. =)

 

  • 200g smör
  • 4 ägg
  • 4 dl socker
  • 2 msk kakaopulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2,5dl vetemjöl
  • 100g Marabou mjölkchoklad.

Sätt ugnen på 200 grader.

Hacka chokladen i små bitar. Smält smöret, ta av kastrullen det från plattan och blanda i chokladen.

Vispa socker och ägg poröst. Blanda i övriga ingredienser och rör sedan ner det i smeten. Blanda i det smälta smöret och chokladen.

Smöra och bröa en vanlig form och häll ner smeten i formen. Sätt in formen i ugnen 20 minuter. Sänk sedan till 175 grader och låt kakan vara inne ca 10-15 minuter till. Ta ut kakan och låt den svalna. Ett tips om du har en balkong så kan man låta den svalna där nu när det är lite kallare ute än på sommaren.

Avnut med vispad grädde eller äkta gräddvaniljglass.

 

Smaklig "måltid".  =))

 

 


Kommentarer
Postat av: jenny nilsson

nu blev ju jag sugen......var den kladdig oså??

2009-11-19 @ 11:55:15
Postat av: Jimmy

Jenny:

Japp! Mycket kladdig och god. =))

2009-12-07 @ 17:01:04
URL: http://multipappa.blogg.se/
Postat av: Cecilia

Oh vad gott det låter, o ser ut. Måste provas det..

2009-12-08 @ 11:09:28
URL: http://cilaotomas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0